Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Το Μουσείο Λούλη συμμετείχε στην έκθεση «160 χρόνια Made in Greece» στην Τεχνόπολη

έκθεση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση «160 χρόνια Made in Greece- Ένα ταξίδι στην Ελληνική Βιομηχανία»  από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2018 που έλαβε χώρα στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων.

Η έκθεση υποδέχτηκε σε διάστημα δύο μηνών πάνω από 15.000 επισκέπτες και περιλάμβανε 800 αντικείμενα, μηχανήματα, πρώτες ύλες, παραγόμενα προϊόντα, πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, διαδραστικά παιχνίδια, προβολές από τα αρχεία 100 βιομηχανιών της Ελλάδας.

Η επιλογή των εταιρειών που παρουσιάστηκαν στην έκθεση βασίστηκε σε τρία κριτήρια: πρωτοπορία, καινοτομία και μακροβιότητα.

Το Μουσείο Λούλη πήρε μέρος στην έκθεση δανείζοντας ένα φαρινογράφο από το χημείο του μύλου της δεκαετίας του ’60 όπως επίσης οπτικοακουστικό υλικό και φωτογραφίες από το Ιστορικό Αρχείο των Μύλων Λούλη.

Η έκθεση διαρθρώθηκε σε δύο αίθουσες και το ιδιαίτερο στήσιμο παρέπεμπε στις εμπορικές και κλαδικές εκθέσεις, με 8 χρώματα να κυριαρχούν, ένα για κάθε κλάδο της ελληνικής βιομηχανικής ανάπτυξης: μέταλλα, χημικά, οικοδομικά υλικά και ύλες, ενέργεια, τρόφιμα και ποτά, κλωστοϋφαντουργία και ένδυση, καπνός, ξύλο και έπιπλο.

Στόχος της έκθεσης ήταν να δείξει ότι στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που σημάδεψαν την ιστορία της χώρας μας, δεν έλειψαν οι πρωτοβουλίες, οι καινοτομίες, η απάντηση στις προκλήσεις.